top of page

Mentenanta aeroportuara: Provocări și solutii

Pentru a se asigura că toate serviciile pe care le oferă industria aeroportuară se desfășoară în siguranță, o echipă de management trebuie să aibă în vedere, pe lângă calitatea personalului responsabil, faptul că echipamentele și infrastructura sunt operaționale.

Deoarece știm cât de complexă poate fi rețeaua de elemente aflate în monitorizare, considerăm că MentDrive este soluția pentru a gestiona cu ușurință mentenanta aeroportuara.

Imagine cu avion la apus de soare in aeroport

În luna februarie a anului trecut, am început prima colaborare din acest domeniu. Inițial am crezut că o abordare standard a gestionării mentenantei echipamentelor v-a fi potrivită. Odată cu înaintarea discuțiilor despre strategia de lucru, am ajuns să regândim și să personalizăm întreg procesul astfel încât acesta să se potrivească perfect pe nevoile clientului. Aici ne referim la sistemul de balizaj, echipamentele electrice, suprafața de mișcare și sistemele de securitate.


Imagine cu avion la apus de soare in aeroport

În procesul de implementare am întâmpinat noi provocări. De exemplu: exigența domeniului prin reglementările E.A.S.A., I.A.T.A. și C.A.A.; volumul mare de elemente care intră în mentenanta și monitorizare; volumul mare al datelor nedigitalizate și atribuirea mai multor roluri unui singur user.Datorită flexibilității pe care ne-o oferă aplicația, nu a durat mult până când am găsit și soluții cu brio pentru toate aceste provocări. Am reușit să digitalizăm toate datele necesare pentru monitorizare și executare a procesului de mentenanta și pentru relizarea inspecțiilor periodice. Astfel, echipele responsabile pot localiza cu ușurință, pe hartă fiecare element introdus în sistem, pot vedea istoricul și rapoartele legate de acestea și le pot semnaliza din aplicație, prin tichete și notificări push-up, atunci când au nevoie o intervenție corectivă. În cazul emiterii de tichete, user-ul poate raporta starea elementului prin fotografii, speech to text și înregistrare automată a coordonatelor GPS a fiecărui comentariu lăsat în tichet. De asemenea ne-am extins plaja de domenii sau roluri pe care le poate atribui aplicația (operațional, tehnic, securitate, etc.).


Expertiza și experiența pe care am acumulat-o în anul 2021 în implementarea aplicației noastre în industria aeroportuară ne-a confirmat că suntem pregătiți pentru abordarea unei piețe internaționale.

64 afișări

Comments


bottom of page